Wat is no-claim?

No-claim of no-claim korting betekent de korting die wordt verdiend door geen beroep te doen op de autoverzekering. Dus als u nooit schade heeft of in elk geval nooit schade meldt zal de verzekeraar dit in de loop van de tijd belonen met korting op de premie. Hoe de no-claim tot stand komt kan per verzekeraar wel iets verschillen.

Ook de hoogte van de no-claim kan per verzekeraar iets afwijken. Zoals je in het overzicht op de hoofdpagina ziet ontloopt het elkaar toch niet zoveel.

Wat gebeurt er met opgebouwde no-claim bij schade?

U moet de no-claim korting zien als een ladder. Elk jaar dat u zonder schade te melden doorkomt gaat u omhoog op de ladder. Als u echter wel een keer een beroep doet op uw verzekering en deze moet uitkeren, dan zakt u vaak een aantal plaatsen op de ladder. Daarom is het ook verstandig om in het geval van een kleine schade te proberen om het onderling op te lossen in plaats van de verzekering in te schakelen. Zo behoudt u uw no-claim korting. Hoeveel u op de ladder zakt bij het melden van schade is per verzekeraar anders.

Previous post:

Next post: