Premie

De hoogte van de premie is volledig afhankelijk van de manier waarop u verzekerd wilt zijn. Kies u voor een WA autoverzekering, dan betaalt u weinig. Echter krijgt u ook weinig uitgekeerd bij eventuele schade. Sowieso krijgt u niets voor de schade die u eventueel aan uw eigen auto heeft.

Aan de ene kant kunt u dus denken: Ik wil maandelijks niet teveel premie betalen, want daar wil ik juist op bezuinigen. Aan de andere kant kunt u denken: Ik betaal liever wat meer premie zodat wanneer ik daadwerkelijk in aanraking kom met een schade ik ook alles vergoedt krijg in plaats van slechts een klein deel.

Voor beide gevallen valt natuurlijk wat te zeggen. Het kan zijn dat u maandelijks een hoop premie betaalt en nooit een beroep hoeft te doen op de verzekering, wat natuurlijk goed is maar dan is het onnodig zoveel premie te betalen. Het kan ook zijn dat u (ongewild) juist heel vaak in aanraking komt met de verzekering. Aangezien dat slechts koffiedik kijken is is het misschien verstandiger om eieren voor uw geld te kiezen en toch te kijken naar een wat ruimere dekking dan slechts de dekking van de basis WA autoverzekering.

Previous post:

Next post: